måndag 4 januari 2016

Semester är vi rätt överens om


Tivoli i Köpenhamn - en av familjens åkturer
En del av vår familjeförhandling om årets budget kom ganska snabbt i mål. Förra året la vi 100 tusen på semestrar och det blir nog samma summa i år.

Vid första anblicken tyckte vi båda att det lät mycket men faktiskt visade det sig vara åtminstone inte alldeles galet. Sommaren går till besök hos våra respektive föräldrar samt till allehanda nöjesfält. Legoland, Tivoli, Gröna Lund med flera. Det är en grym burn rate men också i ordets rätta bemärkelse barnsligt roligt.

Sedan brukar det bli en utlandssemester, kanske några dagar i fjällen och någon weekend i en stad. Ja, ni fattar - vi prioriterar ledigt.

Inte precis #sparadkrona men det är åtminstone friheten att välja och göra saker vi verkligen tycker om så någon slösad krona tycker jag inte att det är :)

Vore kul att höra andras tankar om vad semester får kosta.

3 kommentarer:

 1. Vår familj brukar resa en del varje år och det är väl använda pengar, det är härligt att uppleva världen med barnen. Har hyrt privata lägenheter i Paris, Stockholm och Rom via Blocket och AirBnB och är nöjd, skönt att slippa hotellrum med en fempersonersfamilj. Men jag har ingen summa på vad vårt resande kostar per år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar charmigt med väl valda hyreslägenheter. Vi kollade på riktigt fina hus i Antibes men familjen vi åkte med tyckte Bamseklubben på Lanzarotte var bättre. Dissar inte för det var trevligt det med men de hade varit kul att pröva huset.

   Radera
  2. Verkar charmigt med väl valda hyreslägenheter. Vi kollade på riktigt fina hus i Antibes men familjen vi åkte med tyckte Bamseklubben på Lanzarotte var bättre. Dissar inte för det var trevligt det med men de hade varit kul att pröva huset.

   Radera