onsdag 6 januari 2016

Förslag familjens budgetramar 2016

Nu har Affärsmodellen och jag varit på konferens. Förra året valde vi ett rum på biblioteket i Farsta, eftersom det var gratis. I år blev det istället en dag på Centralbadet. Det säger väl en del om prioriteringarna.

Om det var miljön låter jag vara osagt men vi kom rätt långt i förhandlingarna. Helt klara är vi inte men vi är överens om flera poster och då ger sig många andra. Hit hör att låta semestern kosta 100 tusen kronor även nästa år samt att avsätta 50 tusen kronor till roliga projekt till huset. Kanske någon förbättring i trädgården eller varför inte nya golv på nedervåningen.

I och med att det här är att öka konsumtionen behöver vi fundera lite kring finansiering. Ska vi lösa det inom kostnaderna blir det till att snåla i vardagen. Något Affärsmodellen är fantastisk på när hon sätter den sidan till. Med ett tidskrävande chefsjobb är det inte säkert att det riktigt är värt det dock. Återstår att avstå andra sällanköp - check det är neddraget till noll samt tyvärr att snegla på det långsiktiga sparandet. Här har vi faktiskt till och från klarat dubbla den nu budgeterade nivån men livet får väl ha sina faser antar jag. Sett i ett längre perspektiv tycker jag fortfarande det är ett rätt ok sparande om än inte längre så imponerande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar