fredag 8 april 2016

kliché


Vid 33 är man passé,
vid 35 så kan man hälsa hem.
Vid 40 jämnt är man ett skämt
och högre upp så åker man väl på en propp.
Man får väl vänta vid sitt vattenhål på döden
som en gammal elefant.
Eller måste man till Sundbyberg och dansa
tango med en tant?
Det är kanske bäst att man ger upp och lägger av
och inser djungelns hårda lag.
Hänger sig i slipsen eller
förorenar närmsta vattendrag.

Är det här min framtid, är det bara att ge upp och lägga ner nu? Vem vet hur många år man har kvar, det är kanske lika bra att sluta spara och leva loppan för pengarna? Jag har fått en del propåer om det och min Vasaloppssatsning och förstås funderat på hur jag vill framleva de kommande 60 åren av mitt liv.

Drömmen om Vasaloppet har funnits i minst tio år men barn, karriär och faktiskt rädsla har legat i vägen. Tanken på att vara ekonomiskt oberoende har vuxit fram de senaste fem åren och där har vi faktiskt kommit en bit på väg. Vad händer då om vi inte lyckas uppfylla vår dröm om mycket pengar och om jag inte kommer i mål i Mora? Tja, numera är jag så pass gammal att jag ser det som ett väldigt lyckat misslyckande om jag skulle lyckas åka halva Vasaloppet och vi bara har ganska mycket pengar :). Så vid närmare eftertanke tycker jag att Hasse och Tage skrev en helt underbar träffsäker sång men jag är inte bredd att sjunga med riktig ännu.

/Affärsmodellen

2 kommentarer:

 1. Jag har ingen plan att åka Vasaloppet men det som slår mig när jag ser de som gör det är att man verkar komma oerhört långt på ren vilja. Och med en stetsonhatt.

  Fast det har ju sina likheter med sparande: långsiktighet, ett steg närmare varje dag. Hmm, det hade jag faktiskt inte tänkt på. Det här måste jag fundera mer på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Daniel jag hoppas komma ända till Mora på ren vilja :). Vi har vår gemensamma dröm men min dröm är 5 miljoner på 5 år och det är helt totalt orealistiskt och kommer aldrig att gå. Iallafall inte om man inte precis som du är inne på bryter ner det och tar en dag och en krona i taget :).

   Radera