tisdag 12 april 2016

Dyrköpt kärlek

I det förra inlägget beskrev Gottodix hur underbart det är att vara gift med någon som är händig. När jag läste inlägget funderade jag på om det möjligen finns fler fruar i familjen än jag. Händig är nämligen inte så jag skulle beskriva mig, tvärt om. Som syns på bilden är det visserligen numera ljus i badrummet men till ett väldigt högt pris. Bakgrunden till katastrofen började en timme tidigare vid ett besök i en Ica-maxi. Förutsättningarna var glasklara, leksakerna skulle vara tillgängliga för allmän beskådan medan jag köpte glödlampor och hårskum, sen var det skoprovning som stod på menyn.

Det var inte vad som hände. Det började tjatas om att köpa lördagsöverraskningen nu och att stövlarna tar in vatten var sedan länge glömt. Jag framhärdade behovet av hela skor för två par döva öron. Till slut prövade den äldsta ytterst motvilligt skor men vägrade att meddela om de passade, den yngsta hade drabbats av akut tristess och förlamning. Vi kom hem med skor och stövlar som jag inte har en aning om om de passar och ett eländigt humör. Den äldsta pratade oavbrutet om fynden på leksaksavdelningen och om besparingarna kommer att räcka. Mina öron var vid det här laget söndertjatade men eftersom den äldsta behövde duscha gav jag mig i kast med lampbytet.

När vi renoverade vårt badrum ville jag verkligen ha en kristalllrona i taket. Istället fick jag en ickefungerande inbyggd ventilation och spotlights som inte går att byta. Till slut satt det nya lampor på plats och alla glas utom ett gick att sätta tillbaka trots att den yngsta gallskrek av upprördhet över tanken på att inte få nån lördagsöverraskning då legot från förra helgen ännu inte har byggts ihop och den äldre frågat en bapiljon gånger om 250 kr är mer än de 140 kr som just nu finns tillgängliga i likvida medel. Jag hade precis parkerat mig i soffan, sen kom braket. En av lamporna hade ramlat ner och glaset spritts ut över golvet. Det är en liten rund glasskiva i matt utförande icke enligt standard mått. Handfatet hade en spricka sedan tidigare men skiljelinjen på högersidan har nu avsevärt förvärrats och en ny glasskiva kommer att inhandlas 20hundraaldrig och eftersom den inte är i standardutförande att kosta en halv förmögenhet.

Jag tycker för det mesta att villalivet är helt ok men jag har tummen fast förankrad mitt i handen och jag avskyr det arbetsläger som vissa refererar till som trädgårdsarbete. Det jag inte gillar är att för att ha en dräglig tillvaro som inte framlevs i mörker behöver man en händig fastighetsförvaltare, en trädgårdsmästare och en städerska. Jag vet att det finns de som njuter av att köpa tjänster för att underlätta tillvaron, jag vill inte lägga mina pengar på det, jag vill ju bli rik! En tanke som dök upp när det var som mörkast i badrummet är att nu kan det o alla fall inte bli värre varefter jag spetsades av en sylvass plockepinnpinne när jag skulle samla ihop mig och läsa godnattsaga. Familjelivet kan vara både dyrt och smärtsamt :).

/Affärsmodellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar