söndag 15 oktober 2017

Funkade dåligt - Philips Clear Touch Steamer G536


Den här bloggen är ju mest några öppna anteckningar ur min och Affärsmodellens vardag men ibland finns det små beröringspunkter med det mer seriösa bloggandet och vloggandet om ekonomi och investeringar. I de sammanhangen skriver jag ofta om automatisering, digitalisering och inte minst om robotar. Detta säregna släkte som till slut landat hos och bosatt stig bland oss.


Förändringen låter så blixtrande snabbt och så high tech. Snart, kanske bara runt nästa gathörn, väntar en värld där maskiner sköter om det mesta åt oss. Inte skjortorna är min reflektion efter att ha testat Philips Clear Touch Steamer G536. 

Ta en titt på reklamfilmen ovan och jämför med resultatet på en av mina skjortor. Imponerad? Nej, den automaten var det inte mycket bevänt med. Manualen är skriven på ett sådant där fascinerande multispråk i PDF. Ni vet när man för varje steg får bläddra två sidor vidare för att hitta lite mer info på sitt eget språk men där det aldrig är mer än några rader bort att läsa texten man just ögnat även på polska. Där återfinns en bit bak att - nej, på skjortor fungerar inte steamern särskilt bra. I alla fall inte om det är skrynkliga (för jag älskar förstås så mycket att stryka redan strukna skjortor att jag gärna gör det med en steamer).

Tänk så ofta verklighetens automater och robotar fortfarande är så här. Så för oss människor är nog tipset att vi lär får fortsätta jobba ett tag till. 

Hälsar 
Jacob, Gottodix
😏

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar