lördag 26 december 2015

Simtur

När 2015 ska summeras kan jag konstatera att året har varit en simtur på djupt vatten! Nytt jobb för mig och ett intensivt hektiskt liv har tagit ut sin rätt och orken har trutit. Jag för min del har simmat ur bild både med sparandet och hälsan, tiden har inte räckt till jobb, familj, intressen och sparande. Tiden för sparande undrar ni nu nyfiket, det är väl bara att öka intäkterna och minska kostnaderna?!?!?! Det verkligen helt sant men dessvärre händer det liksom inte av sig själv! Det man har att laborera med är tid, resurser och ambition. Under 2015 har jag lagt huvuddelen av min ambition på jobbet, följt av familjen, intressen och sist hemmet. Eftersom min sparstrategi är fokuserad på att minska hushållets utgifter och hemmet har prioriterats ner har sparandet minskat. Man kan fråga sig vad denna klagosång och försvarstal ska vara bra för och om det kommer att leda fram till något? Jag går ur 2015 med följande erfarenheter:

- det tar väldigt mycket tid och kraft att byta jobb, om man dessutom byter karriär tar det i princip all ens vakna tid!
- Prioriteringar kostar pengar! Det kostar pengar och tid att göra förändringar i yrkeslivet. Tiden och ambitionen räcker inte till lunchlådor, medhavda picknickar och planerade klädinköp,
- trötthet är sparandet och hälsans fiende! Bot nr 1 mot för lite sömn är fett, socker och koffein och det är både dyrt och dåligt.
- man klarar så otroligt mycket mer än omgivningen tror!

Nu stundar ett nytt år med nya utmaningar och en än så länge oskriven fördelning av tid, pengar och ambition. Snart ska årets förhandling mellan mig och Gottodix avseende tiden, pengarna och ambitionerna äga rum och hur det kommer att sluta vet man aldrig.....

/Affärsmodellen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar