tisdag 29 december 2015

Byta bil?

Till salu för 470 tusen, klicka här.
Vår nuvarande bil från 2002 har funktioner som fyra hjul, motor och baklucka. Till de små egenheterna hör att radion höjer volymen när man gasar kraftigt (egentligen en rätt cool funktion, som väl borde vara aktuell för moderna sportbilar?). En del funktioner, som hastighetsmätare, tar paus ibland men det är väl rimligt att ta det lite lugnare när milen rullat på. Drygt 20 tusen närmare bestämt.

På det hela taget kan jag dock inte annat än beundra bilbyggarna som skruvade ihop vår gamla Ford ungefär samtidigt som jag och Affärsmodellen träffades. Den rullar, kan man säga även om det inte står Volvo i fronten.

Alla är dock inte lika entusiastiska. Affärsmodellens föräldrar suckar alltid djupt över den gråa skönheten på vår parkering. Borde vi inte byta bil? Den frågan har varit stående åtminstone de senaste fem åren. Helst borde vi titta på något ur sortimentet från deras eget favoritmärke Mercedes. De har själv en elegant nyköpt E-serie (det är för övrigt en väldigt stor bil, det krävs i princip mobiltelefon för att prata med passagerare i baksätet). Något från det märket är dock helt uteslutet för oss som är stolta ägare av BMW (bolaget alltså, inte bilen).

När ämnet nästa gång kommer på tal till nyårsfirandet, kan jag tyst för mig själv konstatera att vi åtminstone kan köpa en fin bil. Varför inte en fabriksny BMW 320 med fyrhjulsdrift och en massa rolig teknik för 470 tusen kronor? Det skulle vi i så fall kunna finansiera med årets sparande på drygt 160 tusen och med avkastningen på aktieportföljen på 310 tusen kronor.

Det tänker vi förstås inte göra men vi skulle kunna. Det är inte så dumt. En nog så viktig poäng med #sparadkrona.2 kommentarer:

 1. Vår familj har inte någon bil. Det är skönt att slippa utgiften.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga emot. Jag saknar tiden vi bodde inne i stan. Numera är jag för lat.

   För övrigt - trevlig sida "Lönehelg" la till den bland länkarna. Affärsmodellen gillade bilden på ärtsoppan.

   Radera