söndag 5 juni 2016

Kör 5/2-metoden på sparandet

Filmar min aktieskola just nu. En del saker gör en ledsen som att 2015 är det fortfarande ett bra råd till kvinnor att spara mer och börja tidigare, eftersom löneutveckling över livet ser sämre ut. Men så är det.


Extra trist blir det när man lägger till att många män i och för sig tar fel risker i sitt sparande men att kvinnor överlag tar för låga risker för att få rimlig avkastning. Med andra ord, alldeles för få sparar smart.

Det trots att den enkla starten är att putta in pengarna i en indexfond och månadsspara. Frågan är om det är för enkelt att bli rik? Skulle det behövas mirakelsparkurer som kvällstidningarna kunde skriva om?

Typ kör 5/2-metoden: spara fem dagar, köp en aktie för överskottet och gör något trevligt på helgen (skulle funka toppen även från forskningsperspektiv och med gratis courtage från nätmäklare)

Det är som med träning, det svåraste verkar vara snöra på sig skorna regelbundet.

3 kommentarer:

 1. Förstår inte riktigt vad grafen ska visa...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den visar bara att kvinnor har en lägre och flackare löneutveckling än män. Om målet, exempelvis i en familj, är att ge båda en bra pension behöver kvinno jobba eller spara mer.

   Radera
  2. Den visar bara att kvinnor har en lägre och flackare löneutveckling än män. Om målet, exempelvis i en familj, är att ge båda en bra pension behöver kvinno jobba eller spara mer.

   Radera