söndag 16 augusti 2015

Hålla sig i form - på alla sätt

Hej! 


Grönsaker är kul och nyttigt
Den här bloggen är ett öppet arkiv över vår ekonomin och annat i vardagen i en medelålders tvåbarnsfamilj.

Familjen det är en tjej på 3 år och en kille på 6 år samt mamma Affärsmodellen och pappa Gottodix både i fyrtioårsåldern.

Vårt syfte med bloggen är att den ska bidra till att vi håller oss i form. För det är så vi ser på vår ekonomi.

Kroppen och själen mår bäst och livet är roligast när man äter bra, rör på sig, sover tillräckligt och prioriterar det som är viktigt i livet. Påfallande ofta gör i alla fall vi tvärtom på alla de punkterna. Röjer runt, käkar godis och går och lägger oss för sent utan att ha gjort något vettigt.

Precis så är det med familjeekonomin. Målet är att hålla den i så fin form att vi kan göra de roliga saker vi faktiskt har glädje av. Känslan av att kunna springa ett maraton är härlig. Det är det att kunna köpa ett sommarhus utomlands också, för att nämna ett av våra mål.

Tidigare har vår familjeekonomi legat på sidan Molekylär Ekonomi. Där har den dock kommit i skymundan av Gottodix funderingar om våra investeringar, bolagsanalyser och samhällsekonomin. Här är tanken att vardagen ska få lite eget utrymme.

Ni som har läst den bloggen kommer inte att hitta den typen av analytiska texter här. Det blir mer funderingar om vardagen, redovisning av vad det kostar och hur pengarna räcker till den hett åtrådda friheten. Mer Familjeliv och mindre Economist...

Hälsar
Affärsmodellen och Gottodix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar