torsdag 7 juli 2016

Köp 1:a klass av SJ och få något annat


Vår familjeblogg ska inte bara vara konsumentupplevelser men visst är det skönt att ha en plats att skriva av sig när bolag gör knäppa saker. Dessutom har det varit fullt upp med nya Sparskolan.se - serien med 10 filmer om vägen till en rikare framtid. Det är kul men galet svårt att göra bra teve. Gå gärna in och kolla!

Tillbaka till det där med roliga händelser i livet som konsument. Vi är på väg ner till Kalmar och jag var mån om att ha eluttag till barnens paddor. För säkerhets skull betalade jag lite extra och valde 1:a klass. Jag vet att SJ gärna skryter med nivån även på andra klass men jag vet också att allas vårt tågbolag har lite svårt med det där med löften. 

Nu sitter jag här i andra klass och med två barn som efter fem minuter redan klättrar på sätet. För det var inte 1:a klass hela vägen om man betalade för det. Nej, naturligtvis inte. De första 75 procent av resan (med SJ) är i andra klass och utan elkontakt. Sedan byter man operatör och då är det en timme i 1:a klass med Öresundstågen. Därav att SJ sålde hela resan under den etiketten.

Kreativ marknadsföring får man säga! 

2 kommentarer:

  1. Sist jag åkte med SJ fanns inte ens min vagn med på tåget där jag beställt sittplatsbiljett. En konst att vara så usel...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är också rolig! Nåja, till och från kommer ju tågen fram (så småningom).

      Radera